Tips en uitleg Energielabel

Tips en uitleg Energielabel
Voor 17 februari moet bij alle huishoudens het voorlopig energielabel op de mat zijn gevallen. Dit voorlopige label komt niet altijd overeen met de werkelijkheid. Graag geven we u hier tips om uw label aan te passen.

Lees meer.  

Maak een sprong in uw energielabel

Wat is het Energielabel?

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++(groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig uw huis is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Het energielabel is bedoeld om huiseigenaren bewuster te laten worden om hun woning energiezuiniger te maken. Een lager energieverbruik zorgt namelijk voor een lagere energierekening, maar is ook goed voor het milieu. De CO2-uitstoot neemt hiermee af. Daarnaast woont een energiezuiniger huis ook comfortabeler. 

Sinds 1 januari 2015 is de Rijksoverheid gestart met het versturen van een voorlopig energielabel naar iedere woningeigenaar zonder energielabel. U ontvangt deze in januari of februari. Dat label is gebaseerd op de reeds bekende gegevens: woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.  

Wat als u een verkeerd label heeft ontvangen?

Heeft u uw woning al energiezuiniger gemaakt? Dan is het snel en eenvoudig om het voorlopige label om te zetten in een definitief energielabel. U kunt dit online doen door het beantwoorden van een aantal vragen en het aantonen van de energiebesparende maatregelen in uw woning. Het aanvragen van een definitief label zal u enkele tientjes kosten. 

Huis verkopen = energielabel aanvragen

Als u uw huis verkoopt, dan moet u vanaf heden aan de koper laten zien welk energielabel de woning heeft. Doet u dat niet, dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot € 405,-. Het aanvragen van een energielabel kost enkele tientjes. U kunt een definitief energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. 

Maak een sprong in uw energielabel

Door het uitvoeren van diverse energiebesparende maatregelen zal uw woning energiezuiniger worden en kunt u sprong maken in het energielabel voor uw woning. 

Met na-isolatie is het mogelijk een goede sprong te maken! Veel woningen gebouwd tussen 1930 en 1980 hebben nog geen spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Ook ontbreekt nog wel eens dubbel glas in slaapkamers. Een oud cv-ketel verbruikt onnodig veel energie en kan het beste worden vervangen door een zuinige HR-ketelZonnepanelen zijn sterk in opkomst, maar nog lang niet op alle geschikte daken aanwezig. 

De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis zijn:

  Behagelijker en comfortabeler wonen

  Lagere energierekening

  Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu

  Waardestijging van de woning en kortere verkooptijd 

Waarom wachten met energiebesparende maatregelen tot u gaat verhuizen?

Besparen op uw energierekening kan nu al. Kijk hier wat Feenstra hierin voor u kan betekenen. 

 Check uw energielabel

Nog geen brief thuis ontvangen en nieuwsgierig welk energielabel uw woning heeft? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid www.zoekuwenergielabel.nl en vindt u voorlopig energielabel. 

 Terug naar start

Spreekuur 2020

  16 januari           Theo/Willy

20 februari           Theo/Willy

19 maart               Ben/Ton

16 april                 Leo/Evert

21 mei                   Ben/Ton

20 juni                   Theo/Willy

18 juli                    Leo/Evert

20 augustus            Ben/Ton

17 september         Theo/Willy

15 oktober             Leo/Evert

19 november          Ben/Ton

17 december          Theo/Evert

Spreekuur iedere 3e donderdag van de maand

De namen van de spreekuurhouders kunnen veranderen door andere bezigheden op dat moment.

U kunt uw vragen en/of klachten ook mailen via onderstaand adres (met een cc naar de HvOB) klant@vivare.nl of via de website www.vivare.nl 

Let OP!!! Wij kunnen uw klacht pas behandelen als deze eerst is ingediend bij Vivare en u een kopie van de klacht bij HvOB heeft bezorgd.  

Als de klacht niet afdoende en/of helemaal niet is afgehandeld neem dan kontact op met HvOB.

hvob@outlook.com

Het spreekuur is iedere 3e donderdag van de maand van 19:00 tot 20:00 uur.

U kunt ons ook telefonisch bereiken onder nummer (0481) 376529. Wordt er niet opgenomen dan krijgt u het antwoord apparaat. Spreek vervolgens uw boodschap in (vermeld wel uw naam en telefoonnummer). Wij bellen u zo snel als mogelijk terug. 

Vivare houdt iedere dinsdag van 10.30-11.30 uur spreekuur

Adres Pr Hendrikstraat 5b te Elst (voorheen Triade)