0481 376 529 hvob@outlook.com

Daarmee zouden de lage inkomens er structureel een stuk meer geholpen worden. Vraag blijft of 200 euro volstaat.
“Het is helaas veel minder dan wij voor pleiten, terwijl mensen hun rekeningen op dit moment niet meer kunnen betalen”,
zegt Bas van Weegberg van de FNV tegen de NOS. “Het is een mooi gebaar, maar meer dan dat is het niet”, laat Amma Asante van de Landelijke Cliëntenraad eveneens via de NOS weten(externe link). “Ik wil niet zuur doen, want alle kleine beetjes helpen. Maar het is te weinig. Alles wordt steeds duurder en dit geld is incidenteel.’
Niet alleen bijstand Bijstandsgerechtigden ontvangen het extra geld automatisch via de gemeente in het eerste kwartaal van 2022. Heb je geen bijstand, maar wel een klein inkomen? Dien dan een verzoek in bij de gemeente. Mensen die in aanmerking komen voor deze compensatie zijn werkende armen, IOW- gerechtigden, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandig ondernemers met een laag inkomen.

Bel gemeente
Het verzoek voor compensatie moet worden gedaan bij de gemeente waarin je woont. Check hiervoor de website van jouw gemeente, of bel het gemeentehuis voor meer informatie. Steeds meer gemeenten zijn bereikbaar via een verkort telefoonnummer, het zogenaamde 14+netnummer(externe link). Zo bel je bijvoorbeeld naar de gemeenten in de regio Rotterdam met 14 010, of via 14 030 naar de gemeenten in de regio Utrecht. De toelage zal het komende jaar beschikbaar komen. Het Kabinet en de VNG streven ernaar in het eerste kwartaal te starten met de uitkering van de toelage.

Meldpunt Energiealarm
Is jouw woning slecht geïsoleerd? Zit je in de kou of op de tocht? Is de energierekening huizenhoog? Of staat de verwarming juist laag om de rekening betaalbaar te houden? Laat het weten op dit meldpunt. De Woonbond gebruikt jouw melding om bij verhuurders, politiek en pers aandacht te vragen voor hoge energiekosten in onzuinige huurwoningen en de comfort- en gezondheidsklachten die dat met zich mee brengt.

Bron Woonbond