0481 376 529 hvob@outlook.com

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende de zes maanden na hun aanvraag. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds aanvragen op de website van Noodfonds Energie https://www.noodfondsenergie.nl/

Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Als de energierekening meer dan 8 of 10% van het inkomen bedraagt, dan betaalt het Noodfonds de rest van de energierekening via de energieleveranciers. Het maakt niet uit welke leverancier u heeft. In vergelijking met vorig jaar komen mensen eerder in aanmerking. Als u dat wil kan Forte Geldzaken u helpen met de aanvraag.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

U kunt een check doen op de website van het Noodfonds om te kijken of u in aanmerking komt voor steun uit het Noodfonds. De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om € 3200 (alleenstaand) en € 4480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen: Voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen tot 200% sociaal minimum hoger dan 10%.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Aanvragen

Het aanvragen van het Noodfonds doet u op de website van het Noodfonds. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen.

Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024. Heeft u vragen? Dan kunt u bellen met de landelijke hulplijn van het Noodfonds via (085) 088 1111.

Hulp bij de aanvraag

Wilt u hulp bij het aanvragen van het Noodfonds Energie? De vrijwilligers van Forte Geldzaken helpen u graag. Neem hiervoor contact op via fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of via de receptie (085) 040 60 66.